I Stranden tror vi på, at alle børn gør det bedste de kan og at det er de voksnes ansvar, at alle børn trives og udvikler sig. Vi tror på, at børn udvikler sig både gennem egne lege, voksenstyrede aktiviteter og alle dagens rutiner. Vi stræber efter, at alle børn møder tilpasse udfordringer hver dag, både når det handler om sociale, sproglige og motoriske udviklingsområder. Vi arbejder med at skabe gode læringsmiljøer med fokus på læreplanens temaer i hele institutionens åbningstid.

Vores vigtigste samarbejdspartnere for at lykkes med ovenstående, er forældrene. Vi vægter forældresamarbejdet højt - både i alle de daglige snakke om stort og småt, men også forældresamtaler, et engageret forældreråd og bestyrelsen.

Stranden er en af 4 daginstitutioner som er placeret i det nyere byggeri “Væksthuset” på Jettesvej.

Ud over de tre stuer, badeværelser og garderober, består Stranden af et stort fællesrum, som er husets “hjerte”. Her mødes børn og voksne på tværs af stuerne, her spiser vi morgenmad sammen og meget mere. Vi har desuden et stort “Flexrum”, som vi skiftes til at bruge til leg og tummel, samlinger, musik og sang, børneyoga, mindfullness og mange andre aktiviteter.

Midt i Væksthuset findes desuden et stort motorikrum som vi deler med de andre institutioner i bygningen. Her kan børnene klatre, balancere, løbe og tumle.

Vores udearealer består af to dele. En nærlegeplads og en stor legeplads. Nærlegepladsen er især indrettet til vuggestuebørn og er skærmet fra den store legeplads. Den store legeplads går hele vejen rundt om bygningen og deles med de andre institutioner i væksthuset. Det giver gode muligheder for nye legekammerater på tværs af afdelinger og mange forskellige legeområder.

 

En typisk dag i Børnehuset Stranden

Kl. 6.30 Vi åbner. Der bliver taget imod børnene i en rolig stemning. Vi spiser morgenmad og starter dagen lige så stille op.

Kl. 8.00 Morgenmaden pakkes væk og børn og voksne går på egen stue. Her leges, tegnes, spilles spil og meget andet.

Kl. 9.30 Alle børn og voksne er nu mødt ind. Måske holdes der fælles samling, måske skal stuen på tur, måske skal nogle børn til mindfullness og yoga i flexrummet eller måske er det i dag der er dialogisk læsning.

Kl. 11.00 spiser vi frokost. Vuggestuen spiser ofte lidt før, så alle børn kan holde sig vågne og nyde måltidet. Vi får dejlig mad fra Væksthusets køkken.

Kl. 12.00 Vuggestuebørnene puttes og børnehavebørnene går på legepladsen.

Kl. 13.30 Børnehaven kommer ind igen og har nu “døde fisk”, en halv times hvilepause med rolig musik og dæmpet belysning. Denne lille pause giver børnene mulighed for at mærke egen krop, holde en lille pause fra fællesskabet og samle energi til eftermiddagen.

Kl. 14.00 Vi spiser køkkenets hjemmebagte brød og vores medbragte frugt

Kl. 14.30 Vi leger, tegner, spiller og meget mere. Enten inde eller ude

Kl. 16.00 samles de sidste børn i fællesrummet eller på legepladsen.

Kl. 17.00 siger vi farvel og på gensyn (kl. 16.30 fredag).

Traditioner og begivenheder

I Stranden har vi traditioner fordelt over året. Fastelavn, påskeklip og påskehare, sommerfest, fælles tur til Zoo eller bondegård, julefest med besøg af julemanden og mange andre hyggelige oplevelser i løbet af året.

Kostordningen i hele Brabrand Dagtilbud indebærer at alle børn dagligt tilbydes et frokostmåltid. Der er ansat køkkenpersonale i alle afdelinger, som sørger for at børnene bliver tilbudt en sund og varieret kost, der følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Læs mere på:

http://www.altomkost.dk   

http://www.sst.dk 

Vi bruger fortrinsvis økologiske fødevarer og køkkenet har en økologiprocent på minimum 80%. Aarhus Byråd har vedtaget, at de offentlige institutioner i 2020 skal have en økologiprocent på mindst 60%.

Få yderligere information om Aarhus Kommunes generelle kostordning på aarhus.dk. 

Mål med kost i dagtilbuddet

  • At børnene lærer, at der er en sammenhæng mellem krop, kost og bevægelse. 
  • At børnene oplever det at spise sammen som noget rart og andet end blot en aktivitet for at blive mæt. 
  • At børnene introduceres for en sund og alsidig kost. 
  • At børnene udfordres sensorisk gennem bl.a. smag, tekstur og farve.
  • At børnene bliver mere madmodige samt deres madvaner udfordres.

Måltider i fuldkostordningen

Morgenmad 

Vi tilbyder morgenmad i alle afdelingerne fra kl. 06.30 - 08.00. Måltidet består fx af groft brød, A-38, hjemmelavet müsli og havregryn. Der tilbydes mælk og vand til morgenmaden. 

Formiddagsmad 

Kl. ca. 09.30 tilbydes børnene mellem 0-3 år et let formiddagsmåltid samt vand at drikke. Hvis sulten melder sig hos de større børn, tilbydes de ligeledes et let måltid.

Frokost 

Kl. 10.30 serveres frokostmåltidet. Der vil ugentligt være 1 suppe/grøddag, 1-2 rugbrødsdage samt 2-3 dage med varme retter, som varierer efter årstidens sæson. Der tilbydes vand til måltidet.

Eftermiddagsmad 

Her tilbyder vi børnene hjemmebagt rugbrød, brød, knækbrød mm. med smør, ost, pålæg og lignende.

Børnene medbringer selv frugt til eftermiddagsmaden.

Vi tilbyder mælk samt vand til måltidet.

Børnene må ikke medbringe chokolade, yoghurt, kage eller andre søde sager, medmindre det er aftalt med personalet.

Fødevarestyrelsens kontrolrapporter for afdelingerne i Brabrand Dagtilbud

Kontrolrapport - Væksthuset (Fælles køkken for Børnehusene: Stranden, Skoven, Engen og Bækken)

Kontrolrapport - Unimukken

Kontrolrapport - Viben

Vi stemmer om det

Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

Få indflydelse på hverdagen

I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.